“Ga maar vast vergaderen, ik kom een drupel later!”

Zwemmen Oostelijke Handelskade – https://vimeo.com/298604969 |

Afgelopen zomer ben ik onder begeleiding van Peter Becker van www.sportismooi.nl onder gedompeld in de Amsterdamse gracht. Geboeid door het open water met de golfslag, de geluiden onder water, het spannende gevoel van zo klein te zijn in een grote plas water heb ik ontdenkt dat zwemmen in open water mijn nieuwe uitdaging is.

Marjon Huiberts (www.SwimFantastic.com) heeft me de borstcrawl leren zwemmen. Het water wordt nu koud. Zonder een pak voel je je spieren verstijven en wordt je door het water in een houtgreep genomen. Ook dat doet me beseffen hoe enorm kwetsbaar je bent als mens. Met een pak aan kun je nog steeds blijven zwemmen tot in het najaar.

Keer op keer moet ik mijn hoogtevrees overwinnen om van de kade in het IJ te springen. Met kleine stapjes is me dit gelukt.

Ik vind het eng om mijn hoofd in het water te leggen. Ik hoor namelijk een stuk minder dan.

Marjon heeft de aquatalk uit de kast gehaald. Een aparaatje waarmee ze me onder water kan coachen. Subliem!

Ik hoop dat je nu vraagt: “waarom zet je dit nu op je website? Wat heeft het met je vak te maken?”

Dan antwoord ik hierop: “Ik kon niet goed zwemmen. Ik dacht dat zwemmen mijn ding niet was. Nu is het ineens een passie geworden. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik kom er ineens achter dat ik veel meer kan, dan ik dacht.”

Zo werkt het in het gewone leven ook! Doe eens iets anders, Laat je vaste overtuigingen los en spring eens in iets nieuws.

Wie weet, helpt het je wel naar een nieuwe toekomst.

Zwemmen Nieuwe diep Amsterdam – https://vimeo.com/357655674 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *