Met mijn naderend afscheid van de Nationale Politie als projectmedewerker banenafspraak heb ik deze prachtige aanbevling gekregen van de projectleider Banenafspraak aldaar.

Ik wil hem graag met jullie delen.

Referentie Ellen Kok / Brenda Keijzer

“Ellen kan gas geven, doorpakken en is slim. Perfect voor ieder vraagstuk!”
“Ik heb Ellen zo’n 2 jaar geleden voor het eerst ontmoet. Ze was toen bezig met het plaatsen van iemand met afstand tot de arbeidsmarkt voor de Gemeente Amsterdam. Ik werd door een collega uitgenodigd voor het detacheringsgesprek en we hadden echt direct een klik.

Het leek wel een vooropgezet plan dat we elkaar ontmoetten. Ik moest de Wet Banenafspraak vormgeven binnen de Politie, maar deed het grotendeels alleen. Dat was een hoop werk: het is niet alleen complexe wetgeving, het betekent ook nogal wat voor een organisatie, de manager en collega’s als er iemand met een beperking komt werken. Wat moet je allemaal regelen? Maar ook: hoe ga je er goed mee om, wat kan je communiceren en wat moet je juist niet doen?

Hoe mooi is het dan als er iemand als Ellen je komt ondersteunen?! Want laten we eerlijk zijn, je kunt je natuurlijk uitvoerig over het onderwerp arbeidsbeperking inlezen. Dan heb je er woord bij. Maar als Ellen jouw kantoor binnenstapt, heb je woord én beeld. Je ervaart direct hoeveel meerwaarde iemand kan hebben ondanks een beperking, of misschien zelfs wel juist dóór een beperking.

Natuurlijk is haar visuele handicap rot voor haar. Maar ik kijk absoluut niet met een blik van medelijden naar Ellen. Wel met een blik van bewondering. Ze is heel positief ingesteld en altijd energiek. Ellen kan zich staande houden in moeilijke situaties en ziet kansen waar ik ze vaak zelf niet kan ontdekken. Het is een sterk mens, dat óók haar kwetsbaarheid durft te laten zien. Ook dat is een positieve kracht.

Ellen verlaagt de drempel bij managers, collega’s en potentiële werknemers met een beperking. Door haar kennis, haar persoonlijkheid én haar ervaring. Ze heeft aan beide kanten van de tafel gezeten, en is dus allround ervaringsdeskundige. Dat verbindt enorm.

Ik kan Ellen warm aanbevelen. Ook voor andere onderwerpen dan de wet Banenafspraak. Ze heeft zoveel talenten, dat ze makkelijk ook op andere vraagstukken kan worden ingezet. Voor coaching van managers en medewerkers, of re-integratiebegeleiding bijvoorbeeld. Ze houdt van gas geven, doorpakken en is slim. Perfect voor welk onderwerp dan ook!”

Brenda Keijzer
Projectleider Politie Nederland