Projecten opzetten, processen leiden, analyses maken. Daar is Ellen goed in. Ze is sterk in denk- en schrijfwerk. Ze is een geboren coach met een scherpe radar voor de gevoelens van een ander. En misschien is die empathische antenne van haar nog wel gevoeliger afgesteld dan die van iemand zonder visuele beperking. Waar anderen overheen walsen, pikt Ellen precies de finesses op die ertoe doen.

Ellen is wel een tikje eigenwijs. Als ze ergens geen energie van krijgt, of twijfelt of zij de juiste persoon is om de klus te klaren, doet ze het niet. Voor een opdrachtgever is dat heel duidelijk. Neemt Ellen een opdracht aan, dan kun je erop rekenen dat ze haar schouders eronder zet en kwaliteit levert.

Ik heb een tijdje met Ellen samengewerkt in een project bij de Gemeente Amsterdam. Met veel plezier, want het is een fijne collega waar je op kunt bouwen. Omdat ze makkelijk contact maakt, is Ellen een echte netwerker die mensen weet te verbinden. Ellen houdt van aanpakken, wil resultaat boeken. Ze staat voor haar klus en gáát ervoor. Ze maakt een strakke planning met heldere deadlines. Je weet dus dat het goed komt met je project.

Kortom: ik zie Ellen absoluut niet als iemand met beperkingen. Ze kan zoveel dingen wél, en vaak ook nog beter dan anderen. Natuurlijk moet je haar geen dingen vragen waar je een goed gezichtsvermogen voor nodig hebt. Maar dat is op haar vakgebied ook helemaal niet nodig. Je vraagt aan een metselaar toch ook niet om een beleidsstuk te schrijven? Ieder zijn vak!”

Houssain Mouhmouh
Manager Startpunt Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw-West